nu

Hej bloggen

Uppe relativt tidigt idag. Har redan varit uppe i en timme. Nu ska jag bege mig till mormor. Får se om jag syr in jeansen idag. Tror de. Sen måste jag hem för vid elva kommer min pinglor, Emelie och Elin. Då blir det super frukost. 
Skriver mer sen. Kommer nog lite bilder på kvällens outfit innan vi sticker.
Vi hörs!  

Tisdag

Hej bloggen

Vädret idag har varit helt okej. Molningt och svalt men det har funkat. Halv tre kom Elin och hennes mamma och hämtade mig. Vi gick till Elins optiker och sen stannade jag och Elin i stan. Jag skulle köpa en vit tunika från gina med den var slut. Trist. Vi mötte upp Emelie och då blev det en fika på Temple. Gick ner till hamnen och träffade två killar som var knasiga, haha.
Sen gick vi till knutan och tog bussen till hyllinge. Vi stack till maxi och köpte hamburgare och hamburgarbröd som vi ska ha imorgon. Mer om det imorgon.

Imorgon går mitt abodumang ut det är dagas för ny mobil. Dock hinner inte jag och pappa ut på väla. Han slutar runt fyra och då ska jag vara i påarp. Det får vänta till torsdag. Längtar eftersom mobilen jag har nu är kass. Har tre knappar som inte funkar. Kan inte göra mellanslag så mina sms blir "Hej.vad.gör.du?" Haha, så har det sett ut sen den 27:e februari. Min lila skorthög är inget att lämna på lagning heller.

Nu är det snart dags för sängen. Imorgon kommer Emelie och Elin till mig vid elva så ska vi käka frukost. Innan dess ska jag ha hunnit hem till mormor och kanske låna hennes symaskin och sy in ett par jeans som jag hade tänkt ha på kvällen.
Godnatt!

Hiss & Diss

tre saker vardera jag vill hissa och dissa

* Vädret - Nu har vädret vänt igen efter ett par dagars regn och kyla.
* Lov - Det är riktigt skönt med lov och att man kan sova länge!
* Musik - Lyssnar på gammla underbara låtar samtidingt som jag städar.



* Pengar - Just för att jag inte har några, haha.
* De nya Wallander filmerna - Gillar inte de nya Wallander filmerna när inte Stefan (Ola Rapace) och Linda (Johanna Sällström) är med.
* Billjettauomaterna - De tar inte alla bankort. Dåligt.


Vad ska man skriva här?

Hej blggen

Har inte haft tid att blogga, som ni kanske har märkt. Har jobbat i åstorp hela helgen. Varit död varje kväll jag har kommit hem.
Igår var Louise, Emelie och Jag och kollade på HIF- IKF. Resultatet belv 2-0! Tog tåget kvart över tio och var hemma strax efter halv elva. Alldeles lagom med tanake på att jag var uppe i hyfsad tid (9.15) idag. Idag ska jag hinna:
Göra pannkakor till frukost
- Städa på mitt rum
- Städa bland mina fotbolls saker
- Tvätta 
- Duscha
- Göra mig i ordning
Detta ska jag hinna innan halv tre då Elin och hennes mamma hämtar mig så ska hon till optikern sen ska vi till väla.


Sommartid och grodväder

Hej bloggen

Ja, rubiken.. Nu är det ju dax att ställa om klockan. Tyvärr en timme framåt. Fattas alltså en timme inatt.
Sen har vi ju det med grodväder. Det kan man ju lugnt säga. När det är fuktigt och plusgrader, då kommer de fram... Det är mosade grodor över allt. Var man en går. ÄCKLIGT! Usch!
Där har ni en förklaring till min knasiga rubrik, haha.

Igår var jag och Emelie i åstorp och jobbade. Omkring halv nio nio kom Alex och hämtade oss. Sen drog vi till maxi. Sen mumsade vi på chips hos Emelie.

Skriver mer imorgon, min data dör! Hahahahaha.

Fredag

Hej bloggen

Idag är det fredag och det är skööönt. Nu är det lov och allt! Nu på morgonen har vi musik sen idrott. Måste borsta tänderna sen bege mig till tåget.
Efter skolan åker jag och Emelie till åstorp och jobbar i cafeterian. Vi kommer inte komma hem förren ikväll någon gång.
Ni får ha en bara fredag!

Mysdag






Vädret idag har varit helt underbart!

Onsdags morgon

Hej bloggen

Idag hinner jag faktiskt sitta lite vid datan innan jag går till tåget. Ska gå om en halvtimme. Börjar 9.20 och är i skolan redan 8.40. Segt. Menmen. Idag har vi vollybollturnering mot alla nior. 
Så nu ska jag packa idrottskläder, borsta tänderna, sätta upp håret och klä mig. Idag blir det ofixat som det brukar vara när jag är i skolan, haha.
Vi hörs ikväll för efter skolan ska jag till stan och sen mattekurs.


Today



Även dessa bilderna är tagna med min underbara mobilkamera

its a beautiful day

Hej bloggen

Skola idag som vanligt. Hände inget speciellt. Har därför inget att skriva om just nu.
Träning redan kvart över fem. Kommer bli nice med tanke på vädret! SOL!  

Blev ett par söta bilder från no:n med min super mobilkamera


Jag fyller år om 42 dagar!

Hej bloggen

Vad kan man önska sig när man fyller år? När alla frågar vad önskar du dig? Är det inte så kul att bara säga pengar, pengar, pengar fast det är ju det jag önskar mig. Haha. Jag önskar faktiskt mig en klocka. En från jet set. Den som finns i många färger. Så då är ju frågan; vilken färg? Det finns ju med och utan stenar. Men isf. ska jag ha med stenar. Har kollat in den vita ganska länge nu. Svart och röd och också snygg!
Annars önskar jag mig bara pengar och det är ju nästan bäst. Kan man köpa någonting som man gillar. Pengar är toppen! haha. Dock är jag pank för tillfället.

Svenska

Hej bloggen

Sitter i skolans datasal. Har svenska och emma sitter här och dampar!
Måste skriva NU!
Emma får stå för bilden!

matilda vill ha...


Måndag

Hej bloggen

Dagen började med att jag nästan försov mig. Vaknade en halvtimme innan tåget gick men jag hann endå. När vi kom till skolan fick vi börja med att städa matsalens golv för i fredags hade vi låg- och mallanstadiedisco. Tydligen hade vi inte städat ordentligt plus att där var massa svarta sträck från skosulor som vi också fick gnugga bort. Vi missade en bit på matten iaf. Något positivt med det hela.
Skoldagen rullade på och sista lektionen var slöjd. Äntligen har jag börjat använda symaskinen, wiiho! Ska göra en djup v-ringad blå klänning av satintyg. Den kommer säkert bli jättebra till slut.

Idag hängde Elin med mig hem efter skolan. Vi kollade på Luftslottet som sprängdes, eller ja, vi satt mest vid datan. Kom just på att varför jag inte slängde in ett inlägg då, haha. Aja, hon gick strax efter sex och då åkte jag och mamma och handlade till mormor eftersom hon har en spricka i benet. När vi kom till mormor igen var vi hos hene ett tag pch sen åkte vi hem. Vi har precis ätit och vi kollar på Arn som är slut om 5 minuter.

Nu ska jag snart kolla på hollywood fruarna och skriva lite på vårt påböjade svenska/geografi-arbete.

läxa...

Hej bloggen

Nu på eftermiddagen har jag och mamma varit hos mormor. Hann inte blogga där ifrån. Hinner inte blogga just nu heller. Måste gör lite engelska och se om matchen mellan djurgården - HIF är klar.

Går inte att ladda upp bilder, buhu.

Godmorgon!

Hej bloggen

Godmorgon och godmorgon, jag har varit uppe en och en halv timme redan. Igår när jag skrev att jag skulle sova blev det inte riktigt så. Låg med datan till tre var inte så trött igår faktiskt. Är desto tröttare idag men jag känner mig pigg och glad på samma gång. Knasigt! Idag måste jag göra lite engelska. Vi har en bok som ska vara utläst efter påsklovet plus uppgifter.

Jag vill till väla med mammsi är inte hemma. Hon är och fixar i cafeterian i åstorp för där ska vara tävlingar fredag, lördag och söndag och det är väl så min helg kommer se ut.. Jippi!
Har lovat mamma att dammsuga nedervåningen sen. Det blir alltså lite städ idag också. 

GE MIG
 

Natt bloggande

Hej bloggen

Dagen började med lite städning. I eftermiddags mötte jag Emelie på ica. Vi köpte efterlängtade ballerina kladdkaka och grillchips. Sen gick vi hem till henne. Kollade på Patrik 1,5 och åt ballerina, chips, kexchoklad och drack apelsinjuice. Bra mix, haha. Det var första gången jag såg Patrik 1,5 och den var faktisk ganska bra.

Runt sju stack jag hem. Skulle hem och laga mat med min syster. Vi gjorde någonting som vi kallar fjärilsröra. Låter kanske inte så gott men det är sån pasta som ser ut som fjärilar eller rosetter. Som en gratäng med vitlök och fläskfilé. Dessutom är det busenkelt och super gott! Receptet kanske dycker upp, vem vet.

Efter maten blev det tv. Hela familjen tillsammans till och med. Annars är jag inte hemma eller så är syrran iväg. Vi kollade på Millennium! Skit bra! Längtar redan tills lördag! haha. Sen det slutatde för två timmar sen har jag suttit vid datan. Har kollat in på ginas hemsida. Ska försöka dra med mamma till väla imorgon. Hittade ett järrefint linne där.
Nu ska jag sova.
Hörs imorgon!

Lördag!

Hej bloggen

Det är grått och regnar i helsingborg idag. Tråkigt. Så idag har jag bara städat lite, suttit vid datan och nu känner jag suget efter ballerina kladdkaka! Mamma är och handlar och så ringde jag henne och bad henne köpa de så var de slut var hon nu var.. Får väl ge mig ut i regnet och gå till ica. Men vad gör man inte för ballerina kladdkaka. Det kurrar i magen också. Får gå och fylla på den kanske.

Ikväll är det ju Millennium som jag hissade tidigare idag. På svt 1 klockan 21.00 till 22.30. Det är länge med tanke på att där inte är reklamavbrott. Det gillar vi!


Matilda gillar

Andreas Johnson- we can work it out


Måns Zelmerlöw- impossible



The Calling- wherever you will go



hiss & diss

tre saker vardera jag vill hissa och dissa


* Convers - Vita convers är riktigt bra. Det passar till precis allt! Jag skulle vilja köpa ett par ljusrosa. Jag är inte så mycket för rosa annars men jag har sett de på några och det är fint.

* Millennium - Idag 21.00 - 22.30 på svt 1 kommer Män som hatar kvinnor. Det är som en serie nu och ännu mer matrial som amn inte har sett tydligen. Den kommer vid sex tillfälle tror jag. Snacka om att jag ska sitta fastklistrad i soffan ikväll!

* Helg - Jag hissar att det är helg. Det är skönt! Slippa skolan för två dagar.


* Min mobil - Min mobil är helknäpp! Några av mina knappar funkar inte. Men i onsdags tappade jag den i golvet så funkade dem. Men så tappade jag den i torsdags så nu funkar de inte igen.. Blir en ny sista mars när mitt abodumang gått ut.

* Vädret - Utanför fönstret är det grått. Nu vill jag ju ha vår, värme och födelsedag!

* Städning - Idag måste jag städa lite. På mitt rum, och bland mina forbolls saker där nere.

Dagens




Badlinne, tröja och legging- Gina
Skinnjacka- H&M
Halsduk- Gränslöst

Mmm

Alla svar ska börja på samma bokstav som i ditt namn.
M
1. Vad heter du? Matilda
2. Ett ord på 4 bokstäver?  Majs
3.Flicknamn? Maria
4. Pojknamn? Martin
5. Yrke? Målare
6. Färg? Marinblå
7. Klädesplagg? Mysbyxor
8. Mat? Mosaca(stavning?)
9. Sak i badrummet? Mascara
10. Plats/stad? Mariestad
11. Orsak att vara sen? Motorstop
12. Något man skriker?  MATILDA!
13. Film? Mañana
14. Något man dricker? Multividamin
15. Känd person? Maria Carey
16. Djur? Mås
17. Gatunamn? Mjölnargatan
18. Bil? Marcedez
19. Hund ras? Mops
20. Något man kan göra i sängen? Mysa

Torsdag

Hej bloggen!

Mitt tåg går om en halvtimme typ. Nu ska jag alltså gå och göra v mig. Brukar dock inte sminka mig och fixa håret på vardagarna.
Idag är det träning men hinner nog blogga innan jag sticker.
Vi hörs!

Namnsdag - Matilda

Hej bloggen!

Jag är trött, riktigt trött och med bara tanken på att det är skola imorgon får en att vilja aomna och inte vakna. Orkar inte skola. Jobbigt. Så mycket måsten.
Idag har jag varit med elin igen. Kollade På samma film som vi gjorde igårkväll. Men idag var vi hos mig. Bakade kladdkaka och kollade film somsagt.

Vad sägs som en vecka eller två på Teneriffa eller i Thailand? Var som egentilgen, bara det är sol, bad och avkoppling. VILL!





Nu ska jag sova.
Godnatt!

Jan Fares




Fredag & Lördag

Hej bloggen!

Uppdateringen har varit dålig denna helgen. I fredags var vi som sagt på club monte som söög! Riktigt kass. Det står om de i tidningen idag. Visst, det blir vad man gör det till. Jag hade kul med mina fina tjejer med det var jättedåligt arragerat. Musiken, insläppet och garderoben t.ex. för när vi skulle gå hittade de först inte min jacka. Sen när de väl hade hittat den hittade inte min väska. Långt om länge hittade dom den..
Förfesten hos frida var nice! Riktigt trevlig. På tåget hem var cp, hahahahaha. Jag och Elin har nog aldrig skrattat så mycket! hahahaha.

Igår åkte Elin, Emelie och jag in till stan och hem till Frida för att hämta våra saker sen fredagen. Stannade där ett litet tag. Sen stack vi vidare ner till stan. Gick och kollade i lite affärer. Hittade en jättefin cardigan men är inprincip pank.. Vi gick vidare med vår huvudvärk sen gårdagen och fickade på tempel. Vi var hemma runt halv fem och då skulle Emelie på kalas. Elin och jag gick hem till henne. Vi kollade på film och käkade ballerina kladdkaka. Gud vad sugen jag belv på kladdkaka helt plötsligt!

Några bilder från Elins kamera söta bilder såhär dagen efter










Utgång!

Ikväll blir det club monte med mina favorit tjejer! Är hos mig nu och gör v oss. Om en timme bär det av till Frida. Där blir det förfest! Sen som sagt club monte!
Ha en bra fredagskväll!

Lite plugg

Hej bloggen!

Kom precis på att jag måste göra klart min spanska eftersom det ska redovisas imorgon. Sista chansen innan omdömena skrivs. oubs! Ska bara skriva några meningar till men sen ska jag lära mig det utantill också. Det är bara att sätta igång eftersom det är parlamentet 20.30 och klockan 21.00 är det Wallander - Mastermind. Ha sett den x antal gånger men jag vill endå se den.
Hatar att plugga på helgen men man måste ju ibalnd.


söndag

Hej!

Nu kollar jag på män som hatar kvinnor. Länge sedan jag såg på den. Jag ska också kolla på flickan som lekete med elden och till slut luftslottet som sprängdes. Dehär filmerna är riktigt bra! Ska bara ligga på soffan idag. Jag ska också göra klart min spanska.

  

åååh, notting hill!

Nu är det notting hill på TV 3. Snacka om att jag är lycklig! Det är en av mina favoritfilmer men jag har inte den på DVD så går den på tv nu! åååh, LYCKA!


Melodifestivalen

Då blev det Jessica och Pernilla som gick vidare till finalen nästa lördag.  
Hittade bara en gammal bild på dom.

Paddor

Min syster och hennes paddkompisar har en paddblogg, här har du den.
HAHAHAHAHA

Trött

Hej bloggen!

Lördag.. Seg lördag. Har sovit två timmar mellan halv fem och halv sju på soffan. Ljuvligt! Vaknade och gick ner och åt med familjen. Plankstek. Om en halvtimme börjar melodifestialen. Andra chansen. Åtta ska bli två.

Nu ligger jag ner bäddad i soffan igen, haha. Nu kom våra grannar, trevligt! Då ska jag kanske byta om från min pyjamas till något annat, haha.


yesterday


Suterday!

Hej bloggen!

Nu har jag kollat på Mulan. Riktigt längesedan jag såg en gammal disneyfilm! Har inga kvar heller. Vi hade bara VHS-filmer och de har vi kastat eftersom vi bara har DVD-spelare. Men jag såg den på youtube. Så, del 1, del 2 osv.
Idag känns det som söndag. Alltså segt. Men det är ju bara lördag! wiii!

Disney!

Många härliga disneylåtar! Lyssna!

Lejon kungen










Ariel




Tarzan






Aladin


Mulan





Fredag!

Hej bloggen!

Äntligen är det fredag! Skönt att man har en helg frmför sig.
Skolan idag gick helt ok. Förutom att jag inte blev godkänd på musik provet. Hade inte läst igenom pappret en enda gång så jag hade inte förväntat mig något annat heller faktiskt. Ska göra om det nästa fredag. Spanska gick väl helt okej. Gjorde ena redovisningen och den sista gör jag på måndag. Måste få ihop den nu i helgen.

Nu har jag varit hemma i typ en timme. Ringde pappa innan i skolan och sa att jag behövde nya grusskor. Drog med Emma och Linnea in till stan. Gick till där pappa jobbar nu och ficka hans kort. Sen har vi gått i stan och jag har fått tag i grusskor. Inte de finaste med sköna. Efter som jag hade pappas kort bjöd jag på fika, hehe. 

Nu har jag varit hemma i en timme och hunnit plocka undan på mitt super stökiga rum och drukigt hallonsoda. Gott! Så nu ska jag packa ihop mina saker och gå och möta upp Emma och Linnea igen så ska vi spela match, träningsmatch.

Ikväll ska jag ha det mysigt med Elin och Jasmin!
Vi hörs!

sängen

Nu säger jag godnatt!

Det blev inget direkt plugg.. Orkar inte nu heller. Orkar inte skolan just nu, inte imorgon iaf. Somnar snart..
Som sagt... GODNATT!


Man måste ha rubrik..

Hej bloggen!

Skolan idag har varit helt ok. NO:n var faktiskt kul! Säkert bara för att vi inte gjorde något. haha. Sen så sprack Lysettes byxor idag, hahahhahaha. Hela rumpan! Tur hon hade på sig björn borg och att jasmin hade en tunika som gick nerdan för rumpan som hon kunde låna! hahahaha xD Jag höll på att dö!

Imorgon ska jag redovisa två saker på spanskan och så ska jag börja plugga på musiken som vi har prov på imorgon.. Ska skriva klart lite på spanskan och lära mig det utantill till imorgon. Plus att jag ska på ungdomsgruppen om en timme. Detta är sorligt!

Igår fick vi reda på vad vi fick på Nationella läsförståelsen, VG. Det känndes riktigt kasst men det är helt ok.

Detta inlägget blev nästan bara om vad jag behöver göra också så vidare. Nu måste jag ju göra någonting åt de. Nu går jag och äter och läser på musiken.. haha, så dax nu!


Köptes i söndags





Ren spegel!

Tisdag

Hello!

Har varit hemma i en timme nu. Har tagit hand om min sjuka storasyster. Gjorde pannkakor till oss för att hon hade inte käkat någon lunch.

Skolan idag har varit helt ok förutom att vår idrottslektion gick bort... Men killarna fick ha. Orättvisst! Under tiden hade vi egetarbete och jag gjorde klart englska till torsdag. Skönt, men det hade varit roligare med idrott.

Nu ska jag gå och byta om till träningskläderna sen blir det fotbollsträning.
Vi hörs!


IDAG

Hej bloggen!

Nu är jag hemma från skola och stan och allt! Har även hunnit laga mat till la familia. Docka är det bara jag hemma. Sitter här i min ensamhet och bara längtar tills jag flyttar hemmifrån! Så härligt. Bara käka god mat, typ tacos sju dagar i veckan! haha, nej men ni förstår vad jag menar.

När jag har käkat klart ska jag hem till Emelie och plocka upp henne och Lysette. Sen ska jag till ica och ta ut pengar till solning hos Louise. Då ska även Lysette pireca(?) uppe i sitt öra. Nice.
Uppdaterar när jag kommit hem.

FÄRDIG!
See ya!



RSS 2.0